Malzemeler
- 600 gram tane mısır konservesi
- 1 adet orta boy soğan
- 2 yemek kaşığı mısır unu
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı tavuk suyu
- 1 su bardağı su
- tuz
Hazırlanışı
- Mısır konservesi açılıp suyu süzülür.
- Tereyağında soğan ve mısır unu kokusu çıkana kadar kavrulur.
- Süt, tavuk suyu ve su yavaşça karıştırılarak ilave edilir.
- Mısır taneleri ve tuz eklenir.
- Kaynayıncaya kadar karıştırılarak pişirilir.
- Kaynayan çorba blenderdan geçirilip servis edilir.
Notlar
- Arzu Kelebek isimli okuyucum yazın mısır çorbası tarifi istediğinde epey aradım ancak bir tarif bulamadım. Tamamen kafamdan uydurarak böyle bir çorba elde ettim.
- Konserve mısır yerine dondurulmuş mısır da kullanabilirsiniz.
- Mısır ununuz yoksa normal un da kullanabilirsiniz.
- Arzu ederseniz blenderdan geçirdikten sonra süzebilirsiniz. O zaman daha az pütürlü bir çorbanız olur.
- Servis yaparken üzerine serpmek için bir miktar mısır ayırabilirsiniz. Gerçi hemen çöküyorlar ama masada servis esnasında hoş oluyor.
- Üzerine kırmızı biberli tereyağı yakabilirsiniz şık durur.
- Tuz koyarken mısırların tadının şekerli olduğunu unutmayın
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder