Malzemeler :
- 8 su bardağı et suyu
- 3 adet patates
- 1 adet soğan
- 15 gr margarin
- 1 çorba kaşığı un
- Tuz, karabiber, nane
Terbiye İçin:
- 1 su bardağı süt
- 3 yumurtanın sarısı
- 1 kahve fincanı un
- 15 gr margarin
Yapılışı:
- Soğanı temizleyip kıyın. Patatesleri temizleyip küçük doğrayın. Soğanı bir tencereye alıp margarinle soteleyin. Unu ekleyip bir kaç dakika kavurun. Et suyunu ilave edin. Kaynamaya başlayınca patatesleri ekleyip pişirin. Tuz ve karabiberi ekleyin.
- Çorbayı ince bir süzgeçten geçirip başka bir tencereye alın.
- Terbiye için, margarini bir tavaya alıp eritin. Unu ekleyip pembeleşinceye kadar karıştırın. Yumurta sarıları ve sütü bir kapta karıştırıp ekleyin. Terbiyeyi çorbaya karıştırarak ilave edin.
- Üzerine kuru nane serpiştirin. taze naneyle süsleyerek servis yapın.
- Afiyet bal şeker olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder